Select Page

Kivilaattaverhous ja teräsristikkoelementit

Teräsristikkoelementissä kivilaatat kiinnitetään ristikkoon, joka tuetaan rakennuksen runkoon kiinnikkeillä. Kiinnikkeet mitoitetaan vain vaakakuormille, pystykuormat siirtyvät puristuksena laatalta toiselle. Verhouksen kannatustasojen väli on korkeintaan kaksi kerrosta. Ristikko tulee jäykistää vaakasuunnassa tuulitukien avulla.

Teräsrakenteen mittatarkkuus on hyvä, mikä sopii erinomaisesti kiven kiinnitysrakenteeksi. Saadaan korkeatasoinen kivijulkisivu, joka antaa yhtenäisen, saumattoman vaikutelman.

Kivilaattojen mitoitus betonielementeissä

Kivilaattojen mittatarkkuus vastaa paikallarakennetulle luonnonkiviverhoukselle asetettuja ohjearvoja. Kivilaatat voidaan kiinnittää joko mekaanisilla kiinnikkeillä tai tartuntamenetelmällä. Mekaanisilla kiinnikkeillä kiinnitettyjen laattojen tulee olla kooltaan kuten paikallarakennetun julkisivuverhouksenkin laatat ja paksuudeltaan vähintään 25 mm. Ristipäähakatut ja poltettupintaiset kivilaatat mitoitetaan kuitenkin 25 – 30 mm paksuiksi. Tartuntamenetelmällä kiinnitettävät kivilaatat ovat vain 10 mm paksuja.