Valitse sivu

Pintakäsittelyuutuus Loimaan Kiveltä

Nyt pihallesi terassilaatat ja reunakivet kuulapuhalletusta graniitista

Kuulapuhallettua reunakiveä kevään 2008 Nordic Stone messuilla , jolloin pintakäsittely esiteltiin ensimmäisen kerran Suomessa.

Kuulapuhallettua reunakiveä kevään 2008 Nordic Stone messuilla , jolloin pintakäsittely esiteltiin ensimmäisen kerran Suomessa.

Vuonna 2007 esiteltiin maailmanlaajuisesti uudenlainen pintakäsittely: kuulapuhallettu graniittilaatta. Kuulapuhalletunkiven ominaisuudet ovat poltettua kivipintaa paremmat. Silti hinta muodostuu 10-15 % polttopintaista graniittilaattaa edullisemmaksi.

Ensimmäisenä Suomessa kuulapuhallettua kiveä tarjoaa Loimaan Kivi, jonka markkinointijohtaja Jarmo Hiltusen suurin huolenaihe on ainoastaan kuulapuhalletun kiven toimitusaika.

-Ihan heti ei voi toivoa saavansa tätä pintakäsittelyä vaikkapa terassillensa suuresta kysynnästä johtuen, hän harmittelee. Sinänsä positiivinen ongelma on, että tilauksia on pitkälle kesälomien jälkeen. Pitkään toimitusaikaan löytyy ratkaisu, sillä uuden leikkuulinjan asennuksen jälkeen on tarkoitus valmistaa vakiokokoja varastoon. Syksyllä siis toimitusajat nopeutuvat.

– Paras juttu tässä on ilman muuta edullinen hinta. Muuna plussana voisi mainita pintakäsittelyssä automaattisesti pyöristyvät kiven reunat, Jarmo Hiltunen lisää.

Mistä kivestä?

Baltic Brown eli Ylämaan ruskea kuulapuhallettuna.

Baltic Brown eli Ylämaan ruskea kuulapuhallettuna.

– Kaikki suomalaiset graniitit soveltuvat piha- ja ulkokäyttöön kuulapuhallettuina. Suomalainen kivi on laadullisesti niin korkeatasoista, ettei tarvitse lainkaan miettiä graniitin teknisiä ominaisuuksia kiveä valittaessa.

– Vain värillä on väliä. Kotipihaa suunniteltaessa tärkein kiven valintaan vaikuttava kriteeri on väri ja joissakin tapauksissa myös mahdollinen kiven kuviointi. Käytännössä se on rakennuksen värimaailma, joka ratkaisee kotipihalle valittavan luonnonkiven, tiivistää Hiltunen.

Kivilajivalinnan voi alustavasti tehdä tämän portaalin kivikirjastossa – kaikki graniitit ovat teknisesti varmoja valintoja. Lisäksi mallikiviä suosituimmista kivilajeista pääsee näkemään livenä Loimaan Kiven Kivicentereissä, joista löytyy lista Loimaan Kiven verkkosivuilta. Jo nyt kuulapuhallettua pintaa pääsee ihailemaan esimerkiksi Tampereen uudessa matkakeskuksessa.

Hinta?

Balmoral red eli Taivassalon punainen kuulapuhallettuna.

Balmoral red eli Taivassalon punainen kuulapuhallettuna.

Markkinointijohtaja Jarmo Hiltunen, jos haluan pihalleni 25 neliön terassin kuulapuhalletusta graniitista, niin mitä se maksaa?

– Hinta on edullisimmillaan 2875 €, eli 115 €/m². Tällöin kyseessä on 20 mm vahva kivi, joka asennetaan betonilaatan päälle. Kivilaatat voi myös asentaa hiekalle. Silloin on kuitenkin suositeltavaa käyttää 40 mm vahvuista kiveä, jonka hinta on alkaen 140€/m².

– Oikeastihan kivi ei maksa mitään, koska kiinteistön arvo nousee enemmän kuin kivien hankintahinta on, velmuilee kivimies Hiltunen lopuksi.

 

Teksti ja kuvat: Jari Sandqvist